Christopher Nolan - Cel Mai cautat Regizor

In ultima vreme Christopher Nolan este cel mai dorit regizor de la Hollywood.
"Il vrem pe Nolan ca regizor" este cea mai rostita fraza de catre toti producatori.
Si asta nu doar datorita ultimului film "Inception" ci a unei lungi cariere in a fi regizor, scenarist, monteur, producător si chiar sfatuitor in ceea ce priveste filmele cu super eroi.
Christopher Nolan s-a nascut la Londra in 1970.
Si-a petrecut copilaria in Londra si Chicago.
A petrecut copilaria fiind in mişcare, penduland intre Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.Accentul lui este in cea mai mare parte englez, dar ocazional variaza intr-un accent american.
Cu toate astea Nolan este se simte confortabil si poseda cunostinte vaste despe ambele culturi.
A inceput sa produca filme la varsta de 7 ani, folosind camera de filmat de 8 mm a tatalui sau adaugand filmelor sale si figurine cu supereroi.A inceput apoi sa realizeze filme cu oameni reali, primul sau film scurt suprarealist realizat cu camera de 8 mm "Tarantella" a fost prezent la PBS 'Image Union' in 1989.

Inainte de studentie prin ani '90 Chris alaturi de fotojurnalistul Dan Eldon, a fost implicat in proiecte de caritate in Somalia, asta pana cand Eldon a fost ucis in '93.
Nolan a studiat literatura la Colegiul Universitar din Londra iar in paralel timpul liber si-l dedica filmarilor cu o camera de 16 mm la clubul de film al universitati.
Mai multe filme de scurt metraj au fost prezentate la Festivalul de Film al Universitati Cabridge, printre care si "'Lacerny'" in 1996, precum si un film scurt de 3 minute intitulat "Dodlebug".
Studentia i-a creat lui Nolan o recunoastere locala, ca fiind un regizor in devenire, un tanar cu viziuni diferite fata de restul studentilor, cu o imaginatie vasta, ceea ce i-a si adus o oarecare faima in anumite cercuri sociale legate strans de industria cinematografica.

Avand-o alaturi pe sotia sa, Emma Thomas, cea care a fost intotdeuna ca si o umbra pentru celebrul regizor, Nolan si-a intemeiat o familie ,avand 3 copii care locuiesc in Los Angeles.
Emma este producatoarea filmelor scrise si regizate de sotul sau: Dodlebug (1997), Memento (2000), Following (1998) si Batman Begins (2005).
Desi are doar 39 de ani, Christopher Nolan a realizat deja cateva filme de mare succes printre care Memento (2000), Insomnia (2002), Batman Begins (2005), The Prestige (2006) si The Dark Knight (2008) dovedind astfel ca imaginatia si munca exemplara aduce suuces pe plan cinematografic.

Se pare ca succesul lui Nolan provine din metoda sa de a invalmasi scenariul intr-un suspans care il face pe privitor sa se intrebe, in fiecare minut al filmului, ce va urma si care este firul logic al actiuni prezentate.
Mai departe de atat Christopehr reuseste sa incante audienta prin metodele sale de filmare care sunt deja un semn distinctiv pentru toate productile sale.
Probabil faptul ca a reusit sa readuca in atentia tuturor o franciza care a fost demult uitata "Batman" a facut din Christopher Nolan cel mai cautat regizor de filme din industria cinematografica si in special pentru filme fantastice sau cu super eroi.
Faptul ca scenarile scrise de el sunt atat de complexe il fac un candidat perfect pentru mai toate productile viitoare din domeniu, facandu-l astfel un om foarte ocupat si bine integrat in aceasta industrie aducatoare de milioane de dolari. Christopher Nolan considera ca Stanley Kubrick si Ridley Scott sunt cei doi regizori mari care l-au influentat in toate scenarile si filmele sale de pana acum.
Stiati ca in 1999, la Festivalul de Film din Hong Kong prezentand publicului filmul sa Following (1998) a cerut mai apoi publicului sa doneze bani pentru urmatorul sau proiect Memento(2000)?? A adunat fonduri destul de substantiale.
Este fondatorul companiei Syncopy Film si are dubla cetatenie, engleza si americana. Mai are 2 frati: unul mai mic, Jonathan, cu care colaboreaza des la scrierea scenariilor, si unul mai mare, Matthew, arestat in 2009 pentru crima.

La toate acestea adaugam faptul ca ultimul sau film "Inception" a obtinut 4 premii Oscar si a fost nominalizat la 8 categorii, si ca la festivalul Globul de Aur a avut 4 nominalizari, ne face sa exprimam cea mai intalnita fraza pe moment in toate studiuorile din Hollywood care au in proiect un film cu super eroi : "WE WANT NOLAN!!"

Share this article :

2 comentarii:

Cristian spunea...

Nolan promite mult, iar faptul ca e prea "ocupat" cu proiecte nu cred ca e un lucru bun.Mai bine concentrat pe un singur proiect si ala sa iasa bine.

Anonymous spunea...

Cu toate ecranizarile astea despre super eroi o sa aiba mult de lucru :)

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger