Warner Bros a cumparat drepturile pentru "Blade Runner"

In ultima vreme, multe filme originale ale anilor 80-90 au devenit tinta unor noi intelegeri financiare.
Se pare ca nici Blade Runner nu a scapat de achizitionare, drepturile pentru filmul original fiind achizitionate de catre Warner Bros prin firma Alcon Entertainment.
Blade Runner - bazat pe cartea lui Philip K. Dick “Do Androids Dream of Electric Sheep?” este unul din filmele originale facute de Ridely Scott, film ce a fermecat publicul la vremea respectiva si nu numai, Blade Runner fiind o pelicula ce a influentat de-a lungul timpului multi alti regizori.
Cu o coloana sonora rara avandu-l ca si compozitor pe Vangelis, filmul original a avut parte si de o distributie de exceptie cu Harrison Ford, Rutger Hauer, si Edward James Olmos care au facut din lumea imaginata de Philip K. Dick un adevarat fenomen la vremea respectiva, filmul original fiind lansat in anul 1982.

Potrivit comunicatului de presa dat de Warner Bros, Alcon Entertainment, o companie apartinand aceleasi firme, a achizitionat drepturile de film si televiziune cat si alte drepturi auxiliare pentru franciza Blade Runner.
Se pare ca in contractul de achizionare exista si o clauza care mentioneaza ca filmul original poate NU poate avea parte de un re-make ci doar de continuari bazate pe seriale tv sau alte filme derivate din povestea originala.
In ceea ce priveste acordul, co-fondatorii Alcon Entertainment si co-directori executivi Broderick Johnson si Andrew Kosove au declarat urmatoarele:

- "Suntem onorati si incantati sa facem afaceri cu Bud Yorkin. Aceasta este o achizitie majora pentru compania noastra, si un film preferat pentru amandoi.Suntem constienti de responsabilitatea de care trebuie sa dam dovada si stim ca trebuie sa respectam filmul original cu orice prequel sau sequel pe care le vom produce.Avem obiective pe termen lung pentru franciza, si suntem dispusi sa exploraram concepte multi-platforma, nu doar sa ne limitam la o singura idee."
In timp ce o continuare Blade Runner ar fi probabil logica si normal ar fi primul pas la care cu siguranta se gandesc cei de la Warner Bros, o continuare ce ar permite unui regizor nou sa isi puna amprenta pe franciza, si intoarcerea lui Harrison Ford ca Rick Decker, ne gandim totusi ca avand in vedere obsesia recenta a industriei de la Hollywood, este mai probabil ca vom vedea o poveste de inaintea evenimentelor din Blade Runner, probabil o poveste despre acei politisti speciali pe vremea cand afacerea era in plina expansiune.

Un singur lucru probabil bucura fani : faptul ca filmul NU va fi re-facut.
Cat despre continuari si alte seriale tv, trebuie sa recunoasteti ca universul creat de Philip K. Dick si desavarsit de Ridely Scott in imagini, are potential.

Crezi totusi ca o continuare ar strica din farmecul filmului original ?!?!?!
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger