Cei 13 Dwarfi Din The Hobbit Si Povestea Expeditiei Spre Muntele Singuratic

Vezi de ce Bilbo Baggins , vrajitorul Gandalf si cei 13 Dwarfi pornesc in aventura vietii lor in filmul The Hobbit regizat de Peter Jackson.

Desi mai este multa vreme pana la lansarea oficiala a filmului, speculatii pe tema subiectului s-au facut, se fac, si se vor mai face, desi filmul bazat pe povestea The Hobbit scrisa de J.R.R. Tolkien ar trebui sa urmeze un fir al naratiuni fidel cartii originale, se prea poate ca complexitatea cartii sa contravina normelor standard pentru un film, si sa faca ca conceptia regizorului sa fie diferita fata de povestea originala.

Din cate se pare, din unele declarati pe care regizorul Peter Jackson le-a acordat in trecut, povestea filmului The Hobbit va fi spusa din perspectiva lui Frodo Baggins.
Cu toate acestea, aproape intreg textul spus de Frodo, reprezinta o poveste spusa de Gandalf la rugamintea lui Frodo in cetatea alba Minas Tirith, exact dupa Incoronarea Regelui de la sfarsitul trilogiei Lord Of The Rings.


Pentru cei care nu cunosc motivele acestei expeditii a celor 13 dwarfi, impreuna cu Bilbo Baggins si Gandalf, trebuie mentionat ca aventurile se bazeaza pe niste banuieli pe care vrajitorul Gandalf le avea, el stiind ca vestitul dragon Smaug ar reprezenta o amenintare serioasa pentru populatia libera din Middle Earth, daca acesta ar fi fost gasit si folosit in vreun fel de catre Sauron, cel care dupa infringerea suferita, si pierderea inelului, isi reface fortele in cetatea intunecata din Mirkwood, Dol Guldur.
Gandalf a dat peste Thorin Scut de Stejar in Bree, unde a observat ca si Thorin era preocupat de soarta dragonului Smaug, cautand razbunare si dorind sa recupereze comoarea piticilor din Muntele Singuratic.
Gandalf a fost de acord sa il ajute pe Thorin, si in acelasi timp sa puna in miscare planul de a stopa orice legatura a dragonului Smaug, cu Sauron, cel care din forma sa de spirit incerca sa adune hoarde de orci pentru a recupera inelul puteri pierdut.

tricouri haioase

Desi parea o alegere nepotrivita, Gandalf s-a gandit la Bilbo Baggins pentru a-i insoti pe Thorin si piticii sai dintr-o serie de motive.
In primul rand, a observat ca Bilbo este mai interesat de aventuri in lumea larga decat ceilalti hobbiti, fiind astfel mai predispus la aceasta misiune.
Un alt motiv a fost acela ca Sauron nu ar fi recunoscut mirosul unui mic hobbit, lucru care constituia un avantaj intr-o misiune sub acoperire si care era extrem de probabil sa distraga atentia dragonului.
Thorin nu avea o parere prea buna despre hobbiti, iar includerea lui Bilbo in expeditie putea preveni actiuni necugetate din partea lui Thorin, cum ar fi fost provocarea pe fata a dragonului Smaug, provocare pe care Thorin o avea in minte.


Lui Gandalf nu i-a fost usor sa il convinga pe Thorin, care era de parere ca Bilbo nu este in stare sa ii ajute in aventura lor si ca Gandalf se amesteca in afacerile lui din motive personale.
Dupa o dezbatere indelungata, Gandalf a reusit sa il convinga pe Thorin, mai ales din cauza loialitatatii aratata de Gandalf fata de prietenia cu hobbitul, care l-a sensibilizat pe Thorin, facandu-l mai receptiv la ideea intalnirii cu Bilbo.


Intr-un final, Gandalf il pacaleste pe Bilbo sa organizeze o petrecere pentru Thorin si grupul lui de doisprezece pitici, care canta despre recucerirea Muntelui Singuratic si a vastei comori furate de dragonul Smaug.
Atunci cand muzica se sfarseste, Gandalf le arata tuturor pe o harta cu un pasaj secret catre interiorul muntelui, propunand ca Bilbo sa devina cel care va fi spargatorul expeditiei.
Piticii iau in ras ideea, dar Bilbo, indignat, li se alatura, desi nu ar fi vrut asta.

De aici incepe aventura expeditiei ce trebuie sa ajunga la Muntele Singuratic, la intrarea secreta pe care Gandalf le-a promis ca o va dezvalui, expeditie ce va avea parte de multe surprize si mai ales aventuri neasteptate pline de haz, alaturi de cei 13 Dwarfi (pitici) care ajung sa imparta drumul cu Bilbo Baggins si Gandalf  :

Nori Ori si Dori
Acesti trei frati dwarfi provin din aceeasi mama, desi sunt trei persoane foarte diferite.
Dori, cele in varsta, petrece mult timp avand grija de Ori, cel mai tanar, asigurandu-se ca el nu a prins vreo raceala sau este incoltit de Wargi sau Goblini.
Nimeni nu stie prea multe despre ceea ce face Nori in majoritatea timpului, dar cu siguranta activitatea lui e legata strans de mandria dwarfilor si ceva ilegal.
Dori, Nori si Ori sunt loiali unul altuia si in timp ce ei sunt perfect fericiti daca o lupta se isca intre ei, nu vor fi incantati daca cineva din afara se va lega de legatura dintre ei.

Oin si Gloin
Veri indepartati al maretului dwarf Thorin Oakenshield, acesti doi pitici frati din Nord se alatura companiei tanarului Bilbo Baggins dintr-un sentiment de loialitate fata de cei din neamul lor, si de asemenea pentru ca au o suma importanta de bani investita.
Impreuna cu Bombur, Gloin este singurul Dwarf casatorit in cadrul companiei, acest fapt fiind o curiozitate in sine, doarece exista o lipsa de dwarfi de sex feminin.
Se zvoneste ca sotia lui este de o frumusete rara, cu o barba deosebit de fina, invidiata de toti dwarfi.
Gloin este mandrul tata al mai tanarului Gimli, cel care va merge pe un drum diferit decat tatal sau, avand parte de propria aventura, devenind mai tarziu o parte principala in celebra Fratie a Inelului (Fellowship of the Ring).
Oin este unul din pitici care au intrat in Moria impreuna cu Balin.
Oin a fost mai tarziu ucis de gardianul intrari in Moria, The Watcher, in timp ce incerca sa scape prin usa de Vest.
Gloin este unul din cei mai importanti din cei doisprezece tovarasi a lui Thorin Oakenshield si Bilbo Baggins in ceea ce priveste aventurile lor in Erebor.
El este un descendent al lui Durin Nemuritorul, si fratele lui Oin.
Gloin si fiul sau Gimli au fost trimisi in Rivendell ca si ambasadori ai lui Dain II pentru a aduce ultimele stiri din Erebor, Moria, si sa raporteze elfilor tot ceea ce stiau ei despre planurile lui Sauron, ei ajugand la timp pentru a participa la celebrul Consiliu lui Elrond, unde mai tarziu se va hotara soarta Inelului Puteri.

Fili si Kili
Doi dintre cei mai tineri pitici, Fili si Kili s-au nascut din linia regala a lui Durin si au crescut sub tutela unchiului lor Thorin Oakensheild.
Niciunul din ei nu a calatorit vreodataprea departe de casa, si nu au vazut inca fabulosul oras al Dwarfilor din Erebor.
Pentru ambi tineri dwarfi , calatoria spre Muntele Singuratic reprezinta una din primele aventuri ca si luptatori calificati, ei pornind la drum inarmati doar cu un curaj molipsitor si sete de aventura, neimaginandu-si ce primejdi le rezerva soarta.

Bifur, Bombur si Bofur
In timp ce majoritatea dwarfilor sunt frati, Bifur este pur si simplu varul lui Bofur si Bombur, el simtindu-se ca un proscris marcat de o lipsa acuta de afectiune.
In timp ce majoritatea Companiei lui Thorin Oakensheild si a lui Bilbo este legata cumva de nobilime si de linia regala a lui Durin, cei doi frati Bofur si Bombur si varul lor Bifur cel mai sigur nu sunt.
Nascuti si crescuti in tinuturile din Vest, urmasi unor mineri si fierari, ei au ajuns in Compania Dwarfilor ce se indreapta spre Lonely Mountain, doar pentru a pune mana pe ceva avere si in mare parte pentru ca le-a fost spus ca berea va fi fi gratis.

cadouri
Dwalin si Balin
Lorzi ai Dwarfilor, Balin si Dwalin sunt rude apropiate cu Thorin.
Dincolo de aceasta, acesti frati sunt doi dintre prietenii cei mai fideli si de incredere a lui Thorin.
Un razboinic vechi si iscusit , Balin a trait vremuri grele si a luptat in multe batalii, de data asta el punand la indoieala utilitatea expeditiei lor catre Muntele Singuratic.
Dwalin nu are nici o idoiala, el avand intredere totala in judecata si puterea de conducere a lui Thorin.
Un luptator puternic si plin de vanatai, cu o tendinta naturala de neancredere pentru cei care nu sunt dwarfi, mai ales pentru Elfi, Dwalin nu este o persoana de care poti trece usor.
Poate pentru a va reaminti de numele Balin, trebuie sa priviti inapoi la aventurile din Stapanul Inelelor: Fratia Inelului, unde Gimli spunea la intrarea in Moria, ca varul sau Balin le va face o primire regala, afirmatie ce s-a dovedit ulterior a fi in zadar, doarece Balin a fost ucis de spiridusi (goblini), dar din moment ce The Hobbit este un prequel, Balin si fratele sau Dwalin sunt ambi in viata.

Thorin Oakenshield
Un respectat tanar print dwarf, Thorin, este cel care a asistat, copil fiind la distrugerea si teroarea pe care dragonul Smaug le-a provocat atunci cand a atacat Regatul Dwarfilor din Erebor ( tradus Muntele Singuratic in sindarina).
Dupa sacrificarea multor rude de-a lui Thorin, Smaug, s-a retras in  Muntele Singuratic, unde a dus cu el si comoara dwarfilor plina de aur si bijuterii.
Nimeni nu a venit in ajutorul piticilor supravietuitori, si prin urmare o rasa ce odata statea mandra si nobila a fost fortata sa plece in exil, parasind Regatul Dwarfilor din Erebor.
Prin multi ani de suferinte si greutati, Thorin a crescut cu scopul de a deveni un luptator puternic si neinfricat, devenind in timp un inversunat lider venerat de catre toti dwarfi.
In inima lui arde o dorinta apriga, ce a crescut de-a lungul timpului, dorinta de a revendica patria de drept a dwarfilor si de a distruge fiara care a adus suferinta si a aruncat in mizerie poporul sau.
Atunci cand soarta ii ofera un aliat neobisnuit, si o sansa de a se razbuna pe dragonul Smaug, el nu sta prea mult pe ganduri.


In filmul The Hobbit joaca actori ca Ian McKellen, James Nesbitt, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, si Andy Serkis.

Prima parte a aventurilor The Hobbit: An Unexpected Journey va fi lansata in cinematografe pe 14 decembrie 2012.

Share this article :

6 comentarii:

Anonymous spunea...

woooooooow ce articol!
foarte fain, multumesc de lectura!

Cinefil Versat spunea...

Chiar nu imi imaginam ca-i vom vedea pe toti 13 cu mult inainte de lansare.
Ei inca nici nu au terminat de filmat si deja se lanseaza in campanii de imagine.
Sper sa nu ma insel si sa reuseasca si de data asta Sir Peter Jackson.

P.S. Super fain (lung) articolul :)

Oana spunea...

Ce frumooooos!
Deabea astept!
Lumea magica a lui Tolkien in imagini regizate de Peter Jackson suna minunat!

Silviu spunea...

Cinefil Versat
Multumim de aprecieri!

Cu siguranta Sir Peter Jackson va transforma povestea in magie, are el aceasta viziune a lui ce pare sa prinda bine.

Bogdan spunea...

Urmaresc de multa vreme acest proiect, inca decand Guillermo del Toro a fost ales ca regizor.

Citisem intr-un articol, ca mare parte din decoruri, costume etc, realizate la inceput, poarta amprenta lui del Toro, Peter Jackson fiind foarte multumit la aceea vreme de cum decurg lucrurile, el fiind doar producator executiv atunci.

Eu cred ca mare parte din succesul acestui film, i se va datora si lui, intr-o oarecare masura, chiar daca a fost implicat doar la inceput..

Silviu spunea...

@Bogdan
Nu prea sunt de acord cu tine, dar tin sa mentionez ca am o admiratie deosebita pentru Del Toro.
Totusi nu sunt sigur ca ar fi fost o achizite valoroasa pentru filmul in discutie.
Adevarat ca a contribuit si Del Toro, dar in mare parte la scenariu doar, scenografia si platourile fiind construite la mult timp dupa ce Del Toro a parasit proiectul.
Cred ca avem un articol undeva pe aici cu ceva poze dinainte de inceperea filmarilor cu constructia decorurilor.
Dar in mare parte , DA, si-a adus si el o contributie, chiar daca infima :)

Peter Jackson ar fi vrut la inceput sa leneveasca ce-i drept, plus ca a fost putin bolnav, dar zvonurile in "tinteau" tot pe el ca si regizor, inca dinainte de plecarea lui Guillermo.

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger