Universal Renunta La Ecranizarea The dark Tower De Stephen King

Dupa ce a suferit nenumarate amanari si a fost amenintat cu o reducere de buget, proiectul lui Ron Howard, ecranizarea cartilor lui Stephen King, The dark Tower in care Javier Bardem urma sa detina rolul principal, a fost refuzat de studiourile Universal.

Universal Pictures si NBC Universal au anuntat anul trecut ca vor produce trei filme si un serial de televiziune bazate pe lucrarea lui Stephen King, Dark Tower, iar in luna aprilie anul acesta va spuneam aici, ca proiectul a primit unda verde din partea studioului si ca eroul principal ar fi fost interpretat de detinatorul unui oscar, Javier Bardem.


Lunga perioada de stagnare a proiectului anticipa o moarte lenta, mai ales ca cei de la Universal au cerut o revizuire a scenariului in concordanta cu un buget mai mic, si chiar renuntarea la unele parti din carte pentru ecranizare.
Seria de 7-romane urma sa fie o adaptare multi-platforma, o trilogie de filme, realizata in paralele cu un serial TV de doua sezoane, si chiar o carte de desene animate.


Primul film din seria Dark Tower, cu un scenariul scris de Akiva Goldsman, impreuna cu Ron Howard si Brian Grazer, ar fi urmat sa intre sub tutela celor de la Universal, studioul care in mod normal ar trebui sa finanteze proiectul.
Cei trei ar fi urmat sa produca si un serial de televiziune, prevazut sa inceapa dupa terminarea celui de al doilea film, serialul fiind o punte de legatura intre povestea dintre al doilea film si partea a treia.

Ron Howard, Akiva Goldsman si Brian Grazer
Se pare ca negocierile dintre Ron Howard si oficiali de la studio nu au mers prea bine, probabil din cauza bugetului redus, si a intentiei de a renunta la unele parti din proiect pentru ca Ron Howard si echipa sa de productie sa adapteze proiectul la un buget mai mic, aspect cu care suntem siguri ca Ron nu a fost de acord.

In urma analizei amanuntite a proiectului pe care Ron Howard il conduce, Universal a hotarat sa renunte la proiect, acesta devenind un risc pe care studioul nu a vrut sa si-l insuseasca.

Publicata pentru prima oara in 1982, Gunslinger, prima carte din trilogia Dark Tower, il introduce pe Roland Deschain, ultimul membru al ordinului unor cavaleri adunati sub denumirea de Gunslingers, si care este ultima speranta a omenirii a carei civilizatie este pe punctul de a disparea daca Roland nu il va gasi pe Omul Negru si Turnul Intunecat.
Monitor LCD Samsung 18.5 Pret: 299 lei.
Share this article :

6 comentarii:

Marcelino spunea...

Oh Good News!
Nici eu nu prea eram de acord cu Ron Howard!
E bine asa, poate intre timp reusesc sa gaseasca si un regizor mai bun!
Guillermo Del Toro all the way :))
Ar face o treaba buna cu o serie de carti care merita.

Oana spunea...

Ohh DA DA Marcelino, mare adevar ai grait :))))
Del Toro ar face din Dark Tower ceva unic!

Bogdan spunea...

Pacat, nu de regizor, ci de proiect in sine.

Cat despre Ron Howard, nu-i bai, are o gramada de proiecte in development, plus ca intr-adevar, nu prea pare el regizorul cel mai potrivit pentru o astfel de ecranizare.

Ariel spunea...

Oh de ar fi lucrurile asa de simple!
Toata chestia e ca odata ce echipa lui Ron Howard a dezvoltat proiectul, va fi cam greu pentru orice alt studio care ar vrea sa faca Dark Tower sa o ia de la capat!
Deobicei chestile astea se muta de la un studio la altul!
Evident ca la mijloc sunt sume mari de bani, daca Universal are drepturile achizitionate pentru 5 ani (contractul standard e de 5 ani), si intr-un final si-au dat seama ca nu vor sa investeasca, isi vor scoate investitia initiala vanzand drepturile unui alt studio!
Un alt studio care va cumpara drepturile, va cauta sa coopteze echipa initiala care a dezvoltat proiectul pentru a nu mai investi si ei in conceptie.
Si uite asa, daca cineva va produce ecranizarea asta il va avea ca maestru principal tot pe Ron Howard!
Sincera sa fiu si mie mi-ar place sa vad o ecranizare de Stephen King regizata de Del Toro :)
Prea putin probabil sa se intample asta!
Da cine stie, industria asta rezerva surprize placute cateodata!

Christyna spunea...

si mie imi pare rau de proiect.

Ioana spunea...

ohh :(
Pacat, cartile sunt interesante, cred ca ar fi iesit ceva interesant din ele!

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger