CInci Actrite De Top In Probe Pentru SF-ul Oblivion Intitulat Acum Horizons

Cel putin cinci actrite populare vor fi testate pentru un rol principal alaturi de Tom Cruise in filmul sci-fi al regizorului Joseph Kosiniski, Oblivion, care intre timp a fost re-intitulat Horizons.

Un proiect pe care incercam sa il urmarim cu interes, atat pentru ca are potential pentru o viitoare franciza, cat si pentru ca este implicat unul din regizori care a revolutionat si revitalizat unul din proiectele din trecut care a facut valuri la vremea lui Tron, este adaptarea romanului grafic Oblivion.


Ideea proiectului Oblivion al regizorului Joseph Kosinski, care urmeaza in curand sa fie publicat sub patronajul celore de la Radical Books, este un roman grafic creat chiar de regizor impreuna cu Arvid Nelson, si spune povestea unui soldat ce traieste pe o Terra post-apocaliptica, unde civilizatia umana a fugit de radiatile existente pe pamant si locuieste deasupra norilor.


Singurele fiinte ce isi mai duc existenta adaptati la noile conditii ostile, sunt asa zisi gunoierii ai civilizatiei, ce colectaza ilegal artefacte antice de pe suprafata planetei, poluata si distrusa de un razboi cu o rasa extraterestra.


Cand tanarul soldat (Tom Cuise) ce patruleza ramasitele civilizatiei alaturi de partenerii sai roboti, singura lui misiune fiind aceea de a repara dronele avariate, gaseste o nava spatiala prabusita si o femeie frumoasa si misterioasa, povestea se complica si o serie de evenimente ai poarta pe cei doi spre o calatorie plina de romantism, aventura si pericole de neimaginat, doar ca sa afle ca tot ceea ce stiau despre Pamant nu este adevarat.


In timp ce deja uni critici incearca sa defaimeze proiectul cu vagi comparatii ale scenariului cu faimosul desen animat Wall-E, putem spune ca ideea filmului nu este complet originala.
In comparatie cu Oblivion este adesea mentionat anime-ul numit Battle Angel si filmul din anul 1972, Silent Running care are in prim plan cam aceeasi idee.

Pentru ca rolul principal al viitoarei adaptari este deja detinut de un star cu greutate, Tom Cruise, s-a ajuns in punctul in care distributia filmului devine o realitate si deja se cauta o partenera de ecran pentru faimosul actor, si una care sa poate face fata provocarilor actoricesti pe care va trebui sa le etaleze.
Cel putin cinci actrite sunt planificate pentru a da probe pentru rolul misterioasei femei din viitorul fiml sci-fi Horizons.


In Ordine de la stanga la dreapta :

- Olga Kurylenko, cel mai bine cunoscuta pentru rolul din Kick-Ass, dar si pentru roluri din filme ca Hitman, Quantum of Solace, sau Centurion,

- Olivia Wilde, cea care a crescut in faima dupa ce a jucat in serialul House MD, si mai nou in Cowboys & Aliens,

- Noomi Rapace, care a jucat rolul Lisbeth Salander in filmul suedez The Girl with the Dragon Tattoo si care va aparea de asemenea in Sherlock Holmes: A Game of Shadows in această iarna cat si in filmul lui Ridley Scott, Prometheus in 2012,

- Jessica Chastain, care a livrat ceea ce mulţi considera o performanta in recentul Tree of Life,

- Brit Marling, ce joaca in recentul film Another Earth.


Kosinski, in parteneriat cu cei de la Radical lucreaza inca din 2009 la acest proiect, si regizorul si-a petrecut ultimul an in dezvoltarea scenariului chiar in timp ce facea ultimele retusuri pentru filmul la care lucra Tron: Legacy.
Regizorul Kosiniski a lucrat la scenariu alaturi de castigatorul unui Oscar, William Monahan (The Departed) si Gajdusek Karl (Trespass) si atata timp cat cei trei sunt capabili sa transforme ideea intr-o viitoare franciza SF, cu continut plin de aventura si o istorie creativa si coerenta, credem ca exista motive plauzibile pentru ca filmul Horizons sa devina un proiect sci-fi ce merita interes si pe viitor.

Filmul sci-fi Horizons are o data de lansare stabilita pentru 19 iulie 2013.
Share this article :

4 comentarii:

Bogdan spunea...

Chiar trebuia sa puna mana Tom Cruise si pe proiectul asta ? sunt atatia actori tineri cu potential, mda hai fie..

Eu unul as alege intre Noomi Rapace si Olivia Wilde, dar ceva imi spune ca Jessica Chastain va obtine rolul, pentru partea dramatica a povestii, de actiune de ocupa Tom :)

Ariel spunea...

Bogdan, iti inteleg frustrarea, intr-un fel :)
Nici eu nu sunt o fana a domnului Tom Cruise, dar lucrurile stau altfel, mai ales in cazul asta.
Kosiniski este un nume relativ putin cunoscut, mai ales ca primul sau film cu buget mare Tron Legacy a fost si unul de nisa, asa incat studioul dicteaza in cazul asta.
Plus ca initial filmul trebuia produs de Disney dar din cauza ca contine material violent, ei au renuntat.
Dupa ce au cumparat proiectul cu totul cu 100 de milioane de dolari, nu ti se pare normal ca ei sa faca regulile? :)
Iar cei de la Universal s-au gandit la celebritatea actorului si la faptul ca Kosiniski ar cam fi la inceput de drum, desi e talentat, si au decis ca e mai bine, financiar vorbind sa aduca un nume cu rezonanta :)
E complicat, dar la urma urmei e totul o cursa financiara, iar studiourile isi iau masuri de precautie mai ales cand e vorba de un proiect in care au investit deja 100 de milioane!

Bogdan spunea...

Hey Ariel :)

Nu nu, m-ai inteles gresit sau cel putin asa am lasat eu sa se inteleaga, mie chiar imi place Tom Cruise ca actor, are un palmares de invidiat si ma uit cu placere la multe din filmele sale, "Minority Report" fiind unul dintre ele, dar automat imi vine in minte "War of the worlds" si fara sa vreau il asociez cu acest nou proiect si tare mi-e sa nu iasa din nou un chich :)

Cat priveste partea financiara, politica studiourilor etc, da am inteles ca miza e mare, Kosiniski e pe val si are nevoie de un nume puternic pe generic, sper sa fie cat mai inspirat si sa-i reuseasca din plin ! :)

Alina spunea...

Me likes Tom Cruise mai ales in filme sf :)
Iar War Of The Worlds mi mi-a placut, poate si din simpatie pentru Tom dar si pentru ca pe vremuri cineva practic m-a fortat sa citesc cartea lui H. G. Wells :D

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger