Steven Spielberg si Falling Skies - Noul Serial Sci-Fi

Desi de multa vreme auzisem despre Falling Skies, am asteptat pana in ultimul moment sa scriu despre el avand in vedere subiectul pe care viitorul serial il trateaza, subiect ce pare a fi blocat in mintea regizorilor in ultima perioada, nu numai acelor de seriale ci si pentru marile ecrane : invazia planetei.
Serialul arata ca ar putea avea toate ingredientele necesare omenirea dezbinata, extraterestri dezlantuiti, haos, si unele efecte vizuale impresionante pentru standardele de TV.
Si toate astea venind de la producatorul executiv Steven Spielberg si DreamWorks cu episodul pilot scris de Robert Rodat, faimos pentru scenariul "Saving Private Ryan".

Indoiala si scepticismul din "vocile" fanilor rasuna peste tot, unele site-uri de specialitate cat si magazine de cinema declarand ca subiectul este deja invechit si ca nu ar putea aduce nimic nou in bransa.
Nu numai atat, dar si faptul ca Steven Spielberg in calitate de producator executiv prezinta doua mult-asteptate seriale Sci-Fi programate pentru a avea premiera pe micile ecrane in aceasta vara, Terra Nova cat si Falling Skies, amandoua avand subiecte ce au mai fost tratate in trecut de nenumarate ori.
Lasand la o parte scepticismul care s-a acumulat si in sufletul meu, trebuie sa recunosc ca avand parte de o varietate de filme despre acest subiect ca si Skyline, Battle :L.A., District 9, serialul pare mai mult o continuare a acestor productii si banuim ca exact pe acest sentiment s-au bazat si producatori. Falling Skies ne va prezenta o lume urbana in care omenirea incearca sa supravietuiasca dupa o invazie extraterestra, planeta noastra fiind sub asediul fiintelor venite din alta lume, mai mult o drama decat un sci-fi, o drama a supravietuitorilor printre care se afla si fostul profesor universitar Tom Mason (Noah Wyle), al carui tel este investigarea extraterestrilor, supravietuirea cat si reunirea cu familia sa pierduta.


In timp ce ambele seriale, ce il au pe Spielberg ca producator executiv, au promisiunea de a amesteca drama caracterelor cu efecte vizuale impresionante si actiune, Falling Skies pare a fi mai dur şi mai personal.
Falling Skies, pana in prezent, a inclus doar indicii scurte despre extraterestrii ce terorizeaza Pamantul, si nu dezvaluie structura lor anatomica.
Totusi exista paralele clare intre aspectul si tehnologia extraterestra din Falling Skies si cele din filme precum Skyline sau District 9, dar nu atat de mult incat sa para neoriginale sau sa fie un cliseu.
In fond si la urma urmei Falling Skies va fi un serial si nu un film pentru marile ecrane.
Un serial ce necesita un buget destul de mare cat si o munca intensa care cu siguranta va aduce pe ecrane un dram in plus de savoare.

Probabil cel mai original aspect al acestui serial nou este faptul ca producatorii TNT au facut echipa cu cei de la Dark Horse Comics (300, Sin City) pentru a produce o serie de benzi desenate web, scrise de Paul Tobin si ilustrate de Juan Ferreyra.
Continutul se va lansa online la fiecare doua saptamani.



Falling Skies incepe difuzarea pe TNT in Iunie.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger