NASA Ne Avertizeaza Ca Filmul Apollo 18 Nu Este Un Documentar Real

Filmul Apollo 18 regizat de Gonzalo López-Gallego, ce se va lansa maine in Statele Unite, si are ca principal subiect un asa zis film descoperit ulterior despre misiunea Apollo 18 pe luna si motivul pentru care nimeni nu s-a mai intors vreodata acolo, este contestat de NASA.

Atunci cand filmul Apollo 18 a fost anuntat, a facut multa valva, mai ales in ceea ce priveste subiectul filmului, care in forma sa de idee suna potential promitator.
Sa nu mai spunem ca aceasta idee a mai fost vehiculata si in trecut, chiar de nume mari de regizori, precum Spielberg sau chiar James Cameron.

Probabil de aceea atunci cand ideea filmului a inceput sa prinda contur, multa lume a fost entuziastmata sa vada un film in care se prezinta de fapt un program spatial care in realitate nu a avut loc datorita consecintele socio-politice de la NASA si a reducerilor de buget, un film care sa spuna povestea cursei programului spatial Apollo care a fost desfintat chiar inainte ca misiunea Apollo 18 sa fie lansata pe luna.
Pe masura ce regizroul filmului a fost anuntat si intentiile sale despre subiectul filmului si stilul vizual in care acesta urma sa il regizeze au fost dezvaluite, interesul general pentru acest proiect in particular a fost tot mai scazut odata cu trecerea timpului.

X-34-A-Hypersonic-Experimental Vehicle Artist Concept
Imagininea publica a celor de la NASA nu mai este ceea ce a fost odata.
Pe vremuri departamentul a fost un far al sperantei stiintifice, dar care datorita reducerilor de buget si a unui tot mai mic interes in explorarea spatiala NASA a ajuns sa se usuce ca o umbra a fostului sau nume celebru.
Misiunile NASA din ultimele decenii au fost foarte productive, ei au lansat si au reparat telescoape puternice, au lansat sonde spatiale care ne-au retransmis unele informatii uimitoare si chiar fotografii spatiale, au asistat la construirea ISS, si au efectuat nenumarate experimente importante in gravitatie zero.
Deoarece nici una din aceste lucruri nu se compara cu gasirea dovezilor despre extraterestri sau a colonizarii planetei Marte, toate acestea sunt adesea trecute cu vederea.

Dar asta nu inseamna ca NASA poate fi tinta oricui, in special al unui film ce poarta titlul unui program special spatial avut chiar de NASA.

Mai jos avem o declaratie oficiala de la NASA care pune la distanta grupul ce aduce filmul Apollo 18 pe ecrane si pretinde ca recent a gasit imagini secrete ce arata adevaratul moriv pentru care programul spatial Apollo nu a mai continuat.

Bert Ulrich, purtator de cuvant la NASA , a declarat :

"Apollo 18 nu este un documentar real.
Filmul este o lucrare de fictiune, si noi am stiut mereu asta.
Agentia a fost minimal implicata in aceast film.
Ideea de a spune ca misiunea Apollo 18 este autentica este doar un truc de marketing si poate are putin din strategia folosita de Blair Witch Project pentru a genera multa valva."

Nu chiar Blair Witch Project am spune noi, ci mai degraba o versiune in spatiu a filmului Paranormal Activity.
In cazul in care nu ati fost bombardati cu destul continut despre filmul Apollo 18 in trailerele anterioare, aveti mai jos al treilea trailer care a ajuns online in aceasta saptamana.


Sinopsisul Oficial al filmului spune cam asa :
"Oficial, Apollo 17 a lansat pe 17 decembrie 1972 si a fost ultima misiune cu echipaj uman pe Luna.
Un an mai tarziu, in decembrie 1973, doi astronauţi americani au fost trimisi intr-o misiune secreta pe Luna, finantati de catre Departamentul de Aparare.
Ceea ce suntti pe cale de a vedea, este desfasurarea evenimentelor reale pe care astronautii le-au film in acea misiune.
In timp ce NASA neaga autenticitatea acestui film, altii spun ca este motivul real pentru care nu n-am intors la Luna."

Tu cine crezi ca are dreptate? NASA sau filmul Apollo 18?

Share this article :

2 comentarii:

Alina spunea...

Spooky :)
Nu cred ca vreau sa il vad!
Poate daca era putin mai realist.
Cand eram mica visam sa devin astronauta :)))))

Anonymous spunea...

abia l-am vazut si chiar e un film bun!!unic si destul de realist..iar dramatismul filmului este puternic deoarece acest lucru poate chiar sa intamplat

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger