Top 10 Cele Mai Dezastuoase Filme La Boxoffice

De-a lungul istoriei cinematografiei, multe filme au avut parte de esecuri financiare, multe din ele fiind necunoscute publicului larg, de aceea ne-am gandit sa realizam mai jos o lista de 10 filme care au fost considerate mari esecuri financiare ale industriei cinema moderne.

_____________________________________________________________
10. - D-Tox (2002)

Un punct absolut negru pentru cariera lui Sylvester Stallone, filmul D-Tox a avut un asa mare insucces in jurul lumii, incat a dovedit ca daca Sly nu portretizeaza un boxer curajos sau un luptator cu bandana si expert in razboiul de jungla, publicul nu este interesat de ceea ce Stallone are sa demonstreze si in altfel de filme.
Acesta film a fost in cele din urma lansat si in Statele Unite, trei ani mai tarziu, sub numele de Eye See You.
Cu un buget initial de 55 milioane, filmul D-Tox a reusit sa incaseze 1,8 milioane.
Suma Pierduta: 53.1 milioane dolari.

_____________________________________________________________
9. - Soldier (1998)

Regizorul Paul WS Anderson este cel mai bine cunoscut pentru adaptarea unor jocuri video precum Resident Evil sau Mortal Kombat.
Filmul Soldier, il prezinta pe Kurt Russell ca fiind o nou arma de razboi apartinand unei mari corporatii din viitor, manipulat si crescut inca de la nastere pentru a deveni un luptator nemilos, si s-a vrut a fi la structura sa de baza un fel de videogame, dar fara un brand propriu cu care sa se identifice, publicul a ramas neinteresat de acest proiect al regizorului.
Buget Initial : 75 milioane
Incasari Totale : 15 milioane
Suma Pierduta : 60 de milioane dolari.

_____________________________________________________________
8. - Stealth (2005)

Credeti sau nu, un film despre un bombardier Stealth care isi dezvolta propria inteligenta artificiala a fost considerata prea cu gusturi primitive de catre anumite categorii de public.
Rob Cohen a adus cu el pentru acest film bagajul de experienta, si era de asteptat sa faca ceea ce a facut cu Fast And Furios, si cu acest film, dar in loc de masini filmul sa aiba in centru atentiei avioane rapide.
Din pacate, Stealth a fost considerat un simplu esec care a lasat publicul dezamagit.
Buget Initial : 138 milioane
Incasari Totale : 76,9 milioane
Suma Pierduta : 61 milioane dolari.

_____________________________________________________________
7. - Red Planet (2000)

Cu un al doilea film ce avea povestea stabilita pe Marte ce era lansat in anul 2000, publicul a fost in mod evident saturat de aventuri pe planeta rosie si din cauza filmului lansat inainte de acesta, Mission To Mars, a lui Brian De Palma, Red Planet avandu-l in rolul principal pe Val Kilmer s-a dovedit a fi o adevarata gaura neagra la box-office.
Criticii l-au dispretuit, dar filmul a avut o baza de fani care au tinut stindardul filmului ridicat de-a lungul timpului, si va spunem sincer, noua ne-a placut!
Buget Initial : 100 milioane
Incasari Totale : 33,4 milioane
Suma Pierduta : 66,5 milioane dolari.

_____________________________________________________________
6. - The 13th Warrior (1999)

Regizorul John McTiernan are doua dintre cele mai mari filme realizate vreodata in palmaresul sau : Die Hard si Predator si astfel in ochii nostri cel putin, regizorul nu poate realiza ceva rau.
Dar in ochii publicului, se pare ca el poate realiza si ceva rau, astfel schiopatand la box-office cu filmul de actiune si fantezie The 13th Warrior, ce l-a avut in rolul principal pe Antonio Banderas si care a fost desfintat de critici si a esuat lamentabil in ochii publicului cu acest film.
Buget Initial : 160 milioane
Incasari Totale : 61,6 milioane
Suma Pierduta : 98,3 milioane dolari.

_____________________________________________________________
5. - Speed Racer (2008)

Fratii Wachowski au fost responsabili pentru trilogia Matrix, una dintre cele mai de succes francize din istoria filmului.
Acest lucru nu a fost suficient pentru a asigura succesul urmatorului proiect al fratilor, o adaptare a unui desen animat japonez, care nu s-a apropiat nici pe departe de succesul lor initial, filmul Speed ​​Racer ajungand unul din cele mai mari esecuri ale fratilor Wachowski.
Buget Initial : 200 milioane
Incasari Totale : 93 milioane
Suma Pierduta : 105 milioane dolari.

_____________________________________________________________
4. - The Adventures Of Pluto Nash (2002)

Filmul despre care inca se vorbeste soptit la Hollywood, si care inca este ridiculizat , facand ca doar simpla mentionare a Aventurilor lui Pluto Nash sa cauzeze marilor producatori dureri de cap, este sinonim cu un mare esec la box-office, acesta comedie Sci-Fi cu Eddie Murphy, care a realizat doar sase la suta din ridicolul buget de 120 milioane dolari, incheie in mod brutal cariera de mare comedian si scenarist a lui Eddie Murphy.
Buget Initial : 120 milioane
Incasari Totale : 7 milioane
Suma Pierduta : 112,8 milioane dolari.

_____________________________________________________________
3. - Mars Needs Moms (2011)

Lansat de curand, filmul animat cu aventuri in spatiu, Mars Needs Moms este deja clasat ca cel mai mare esec financiar realizat vreodata de cei de la Disney, cauza pentru care se pare ca regizorul Robert Zemeckis are mai nou tot felul de probleme in ce priveste viitoarele sale proiecte.
Buget Initial : 150 milioane
Incasari totale : 33,8 milioane
Suma Pierduta : 116,1 milioane dolari.

_____________________________________________________________
2. - The Alamo (2004)

"Tu nu vei uita niciodată" spune sloganul filmului The Alamo, o repovestire cu buget mare a ultimei revolutii texane, care a avut probleme din cauza ca fiecare adult si copil din America cunostea deja povestea, iar istoricii au subliniat zeci de anacronisme evidente, in cele din urma aparent, in afara de critici, si cativa istorici, nimeni nu a mers la cinemtograf sa vada filmul.
Buget Initial : 145 milioane
Incasari Totale : 25,8 milioane
Suma Pierduta : 119,2 milioane dolari.

_____________________________________________________________
1. - Sahara (2005)

Marele pierzator din fruntea listei noastre, este aventura lui Matthew McConaughey, o amestecatura de drama cu putina comedie, un film care probabil il face si pe renumitul actor sa urle atunci cand pronunta cuvantul magic, Sahara.
Privind in ansmablu, filmul nu este foarte prost, dar sa ai un buget initial de 241 milioane dolari, si sa ai in principiu parte doar de niste filmari mai sofisticate prin desert, inseamna proasta gestionare a bugetului, neinteresul regizorului Breck Eisner pentru succesul filmului si nu in ultimul rand o campanie promotionala defectuoasa care nu a reusit sa aduca in prim plan un film ce probabil ar fi facut valva la boxoffice.
Chiar si autorulul cartii pe care s-a bazat filmul, Clive Cussler, a dat in judecata producatori si relizatorii filmului.
Buget Initial : 241 milioane
Incasari Totale : 119 milioane
Suma Pierduta : 121,7 milioane dolari.

_____________________________________________________________ 

In cazul in care vreti sa vedeti filmele de mai sus, doar pentru simpla curiozitate, va dorim Vizionare Placuta!

Share this article :

3 comentarii:

Alina spunea...

In afara de The Alamo, la care sincer nu am avut rabdare sa ma uit, le-am vazut pe toate, si pot sa zic ca nu sunt chiar asa de rele filmele.
Dar cum puterea banului vorbeste si publicul din cinematografe, sunt de acord ca unele au fost chiar penibile ;) chiar Sahara a fost putin lung si jenant :D

P.S. Frumoasa pasare albastra se plimba pe pagina la voi :)))

Viorel Moldovan spunea...

D-Tox chiar a fost un dezastru :)
Mie chiar mi-a placut Sahara! si Mars Needs Moms si The 13th Warrior si chiar Red Planet :)

Ionel spunea...

Red Planet a fost chiar fainut :)

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger