Paramount renunta la ecranizarea Dune

Dupa mai multi ani de incercari si patru ani de dezvoltare, Paramount a renuntat la drepturile de adaptare a romanului Dune de Frank Herbert, cel mai bine vandut roman SF.

Dupa cum spuneam intr-un articol anterior, se pare ca termenul limita i-a ajuns din urma pe cei de la studioul Paramount, si detinatorii de drepturi au ajuns la un comun acord in ce priveste expirarea drepturilor si incercarile nereusite ale studioului de a obtine o ecranizare.
Paramount renunta la drepturi si implicit la ecranizarea romanului Dune.
Regizorul Peter Berg (Hancock) a fost initial atasat ca si regizor, dar ulterior a abandonat proiectul.
Cu un an in urma regizorul Pierre Morel a semnat un contract si a preluat aceasta sarcina dificila cu un scenariu scris de Chase Palmer care a remodelat de fapt scenariul scris anterior de Josh Zetumer (Quantum of Solace).
Richard P. Rubinstein, cel care detine drepturile pentru Dune a avut declarat urmatoarele :

- "Optiunea celor de la Paramount a expirat si nu am putut ajunge la un acord.Am de gand sa analizez toate optiunile mele, si daca voi ramane la acest scenariu (cel a lui Chase Palmer) sau voi vrea altul ramane de vazut pe viitor."

Rubenstein crede ca vina esecului este a celor de la Paramount si a multor scheme financiare pe care studioul spera ca le va realiza cu acest proiect.
El ramane optimist cu privire la viitorul Dune, si caracterizeaza decizia celor de la Paramount de a renunta ca pe o alta incercare nereusita din multe altele.
In timp ce Rubinstein spune ca Dune in prezent nu are nici un angajament sau atasament, Deadline sustine ca Rubinstein si producatorul Kevin Misher au fost atat de incantati de scenariul scris de Palmer incat se gandesc deja la un alt contract si evident la un alt studio.
Rubinstein spune ca, probabil, undeva in viitor ai va aborda pe cei doi (ie.Palmer si Morel) dar ca asta se va intampla doar dupa ce va asigura finantare pentru viitorul film Dune.

Desi probabil intre atatea filme cu super eroi din ultima vreme, asta era proiectul pe care il asteptam cu cel mai mult interes, putem spune ca dupa atatia ani de lungire indusa, parca orice amanare devine de la sine.

Ramane totusi speranta ca un asemenea proiect, cu un asemena impact, va gasi undeva finantare si chiar o echipa care sa puna romanul Dune pe ecrane intr-o maniera demna de autorul Frank Herbert.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger