Ecranizare The Dark Tower -Stephen King- cu acentul lui Javier Bardem?

Din toate operele lui Stephen King , cea mai este semnificativa lucrare este seria The Dark Tower, care se plaseaza putin deasupra lui The Talisman (1984) si Dreamcatcher (2000) serie ce dezlantuie imaginatia debordanta a lui King si misterul pe care reuseste sa il creeze, aducand un suspans in mintea cititorului ce se poate intalni doar in cartile sale.

The Dark Tower este o fantezie combinata cu science fiction si groaza, un roman plin de aventuri care s-a vandut in peste treizeci de milioane de copi in mai bine de patruzeci de tari.
Inainte de toate trebuie mentionat ca Stephen King a scris din anul 1980 aproximativ o carte pe an pana in 2010 si ca The Dark Tower este probabil singura din lucrarile sale care nu exploreaza atat de mult tema groazei si a frici ca celelate carti ale sale.(ex. Shining, Cristine, Misery, etc)
Amplasata intr-o lume cu circumstante extraordinare, plina de imagini uimitoare si personaje misterioase, in The Dark Tower atentia ne este atrasa de un caracter robust, care devine ultima speranta a omenirii intr-un univers alternativ in stil western, unde pluteste in aer un amestec magic de fantezie si groza.


Publicata pentru prima oara in 1982, Gunslinger, prima carte din trilogia Dark Tower, il introduce pe Roland Deschain, ultimul membru al ordinului unor cavaleri adunati sub denumirea de Gunslingers, si care este ultima speranta a omenirii a carei civilizatie este pe punctul de a disparea daca Roland nu il va gasi pe Omul Negru si Turnul Intunecat.
Romanul The Dark Tower a fost scris in doisprezece ani si initial a fost conceput ca si o lucrare ce avea sa fie transformata intr-un comic book.

Universal Pictures si NBC Universal au anuntat anul trecut ca vor produce trei filme si un serial de televiziune bazate pe lucrarea lui Stephen King, Dark Tower.
Pentru primul film din seria Dark Tower, scenariul va fi scris de Akiva Goldsman, care va si produce filmul prin intermediul studioului sau de film Weed Road Pictures, impreuna cu Ron Howard si Brian Grazer.

Cei trei vor produce si serialul de televiziune, prevazut sa inceapa dupa terminarea celui de al doilea film, serialul fiind o punte de legatura intre povestea dintre al doilea film si partea a treia.
Seria de 7-romane va fi o adaptare multi-platforma, o trilogie de filme, impreuna cu un serial TV de doua sezoane (unul din sezoane va fi un prequel), iar zvonurile spun ca se va realiza si o carte de desene animate.


Dupa ce multa vreme au umblat zvonuri despre distribuirea lui Viggo Mortensen sau Christian Bale in rolul principal al celor trei filme si a serialului tv, iata ca mai alaltaieri Javier Bardem a dus tratative intense, si a fost ales oficial pentru a-l interpreta pe Roland Deschain in aceasta adaptare.

Desi Viggo Mortensen ar fi fost mai potrivit pentru acest rol, care implica o abordare mai americana, si un accent de texan, eroul principal avand un look de cowboy iar universul creat de King avand influente western, ne gandim cu GROAZA in suflet la accentul oribil al lui Javier Bardem.
Poate totusi va face un efort deosebit si va reusi sa realizeze un rol memorabil, considerand ca filmele vor fi o rampa ce va lansa cariera sa pe o traiectorie mult mai inalta decat acum.
Nu de alta dar uni s-au cam saturat de ecranizari slabe facute dupa cartile lui Stephen King.
Asteptam cu interes inceperea productiei si alte zvonuri si informatii despre acest indraznet proiect.

Crezi ca se va potrivi acentul lui Javier Bardem intr-un film cu influente western?
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger