Paramount Vrea Ecranizarea Cronicilor Martiene - The Martian Chronicles

Cu atatea remake-uri in desfasurare, re-imaginarea si ecranizarea unor romane vechi iese la suprafata la Hollywood. Este pentru prima data cand se vorbeste de o ecranizare a povestilor lui Bradbury, The Martian Chronicles.


De fapt este chiar uluitor ca nimeni nu a facut pana acuma o adaptare de film a carti lui Ray Bradbury.
Publicate initial in 1950, colectia de povestiri a avut o influenta imensa asupra ramuri science-fiction.
Universal a cumparat drepturile pentru film inca din 1997, dar nimeni de atunci incoace, aici fiind vorba si de Steven Spielberg, nu a reusit sa produca un film din celebra carte iar drepturile de ecranizare au revenit detinatorilor intr-un final.
Drepturi de film au fost disponibile recent, asa ca Paramount in parteneriat cu producatorul John Davis, care detine materialul in sine, au inhatat drepturile de ecranizare, pentru a incerca ceea ce altii nu au reusit.
Cu toate acestea, inca nu a fost angajat un scenarist.
Si credem ca cel care va fi angajat va avea o sarcina dificila fiindca nu a existat niciodata o versiune de film a carti, dar a existat o versiune de televiziune in 1980, in care a jucat Rock Hudson, versiune ce nu a reusit sa incante audienta si fani.

Ray Bradbury (1920) este unul dintre cei mai populari scriitori americani de science-fiction ai secolului XX, autor a nenumarate povestiri, romane, piese de teatru, scenarii de film si poezii, dar cunoscut mai ales datorita povesti din The Martian Chronicles (1950) si Fahrenheit 451 (1953), ambele fiind adaptate pentru radio, teatru si mai nou film.

Cronicile Martiene (The Martian Chronicles) este declaratia de dragoste a lui Ray Bradbury pentru o lume pe care nu o poate atinge, dar dupa care poate tanji de departe. El creeaza o imagine tulburatoare a unei planete Marte distrusa de colonisti umani si a unei civilizatii martiene ingenuncheate de microbii adusi de om.
Cronicile Martiene nu urmareste evolutia unui personaj anume, ci aduna ca intr-un dosar mai multe povestiri si intamplari privitoare la debarcarea omului pe planeta Marte.
Intr-un posibil viitor, omenirea a reusit sa construiasca nave spatiale si a fost silita de amenintarea unui razboi atomic pe Pamant, sa trimita expediti spre Marte.
Civilizatia extraterestra de pe Marte este descrisa foarte bine, acestia fiind prezentati ca niste fiinte fragile ce s-au impacat cu natura si existenta lor, fiinte ce se preocupa de scrierea poeziilor, de spectacole, si alte evenimente cu iz cultural, intr-o totala armonie cu semenii si mediul inconjurator.
Aceste povestiri au fost publicate la vremea lor, in anii `50, prin diverse reviste science fiction si, ca si cronologie, au loc incepand cu anul 1999 si pina departe, in 2026.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger