Peter Jackson Incearca sa Revolutioneze Filmarile la The Hobbit

Peter Jackson, regizorul trilogiei Lord of The Rings si a viitoarelor super productii The Hobbit 1 si 2, incearca sa impinga arta de a filma la un alt nivel, si vrea sa filmeze noile productii Hobbit la 48 de cadre pe secunda in loc de 24 cadre pe secunda cat e standardul in ziua de astazi. Regizorul a postat un mesaj explicativ pentru toti fani care incearca sa inteleaga ce inseamna acest lucru.

Anul trecut James Cameron a venit cu o idee ce pare revolutionara in cinematografie, o ideea ce va schimba experienta noastra de privitor , si o va duce la un alt nivel de vizualizare.
Aceasta idee implica atat filmele 3D cat si cele filmate in mod normal, si ar aduce cu sine o schimbare radicala in cinematografele din jurul lumii, cat si a modului de vizionare a filmelor noi.

Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu aceste lucruri incercam o explicatie mai simpla :
Inainte de toate trebuie sa intelegeti ca exista si alte modalitati de filmare (extra - 4320p) care necesita camere speciale si nu pot fi proiectate in cinematografele normale sau pe un sistem de televiziune actual.
Inchipuiti-va ca vedeti un film la rezolutie maxima si la claritate impecabila, sa zicem ca vedeti filmul la calitatea maxima existenta astazi pentru televizune standard sau DVD/Bluray (super high definition 1080p24) si ca sunteti incantati de ceea ce vedeti.
Ideea lui Cameron este sa dubleze aceasta calitate in urmatori ani printr-o schimbare a filmelor noi si trecerea la filmarea pe 48 de cadre pe secunda in loc de 24 cat este normal, acestu lucru dubland profunzimea imaginilor si fluidizarea miscarilor prinse de camera.

Iata mai jos si fragmente din mesajul prezentat pe Facebook de Peter Jackson in urma cu cateva ore, adresat tuturor fanilor:

 48 cadre pe secunda
De Peter Jackson - Marţi doisprezece-aprilie-2011 la ora 03:12

"E timpul pentru o actualizare.
De fapt, am avut intentia de a face un mic video, care este aproape gata, si il voi posta intr-o zi sau doua.  S-a zvonit despre noi ca vom filma The Hobbit la 48 de cadre pe secunda, si o sa incerc sa va explic gandurile mele in legatura cu asta.


Suntem intr-adevar pe punctul de a filma la frame rate mai mare.
Lucrul cel mai important este sa intelegeti ca acest proces necesita atat filmarea cat si proiectia la 48 fps, in loc de 24 fps cat e normal (filmele sunt prezentate la 24 de cadre pe secunde inca de la sfarsitul anilor 1920). Rezultatul arata ca si filmarea la o viteza normala, doar ca cele 48 de frameuri pe secunda sporesc imaginea extrem spre o claritate si finete nemaivazute pana acum.

Speram ca vor fi suficiente cinematografe capabile sa proiecteze 48 fps pana la momentul realizari filmului The Hobbit, si deocamdata studiem posibilitatea serios cu cei de la Warner Bros.
Cu toate acestea, desi se spune ca vor exista peste 10.000 de cinematografe in lume capabile sa proiecteze The Hobbit la 48 fps, pana la data lansarii filmului in decembrie 2012, nu stim inca care va fi realitatea.
Este o situatie pe care o vom monitoriza cu atenţie.
Eu o vad ca o modalitate de a revolutiona felul in care vedem filmele pe viitor si ca o revolutie in cinematografie pentru The Hobbit.
Va spun sigur ca daca vom lansa The Hobbit in format de 48 de cadre pe secunda, va trebui sa vedeti filmul intr-un cinematograf special care poate reda acest format doarece filmul va arata spectaculos si grozav!
E timpul sa sar in masina si sa conduc spre BagEnd pentru inca o zi de filmari."

In afara de mesajul de mai sus regizorul a mai postat doua noi poze pe contul sau de Facebook care ne aduc putin mai aproape de platoul de filmare de la filmul The Hobbit.



Citeste si alte articole despre The Hobbit :
Share this article :

2 comentarii:

Addicted spunea...

ooO 4320p ?
Ce naiba mai e si aia? :)
Exista asa ceva?

Allentto spunea...

Da, exista :)
4320P = Ultra High Definition
Daca dadeai un search pe google gaseai mai multe explicatii.

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger