Tom Cruise In Noua Ecranizare A Romanului Grafic Sci-Fi Oblivion!

Tom Cruise a semnat un contract ce il va face eroul principal intr-un proiect sci-fi de 100 de milioane de dolari numit Oblivion, filmul find bazat pe un roman grafic unde Pamantul se afla intr-o era post-apocaliptica a anului 2015.

Viitorul film sci-fi bazat pe un roman grafic numit Oblivion va fi regizat de regizorul Joseph Kosinski (Tron: Legacy), proiectul fiind foarte dorit de Disney anul trecut si achizitionat intr-o licitatie controversata in care Universal a fost unul din studiourile competitoare in licitatie (pe langa Paramount, Fox , Chernin Entertainment) pentru acest proiect cu posibilitati multiple de ecranizare.


Regizorul Kosinski a avut de gand initial sa faca acest film sub bagheta studiourilor Disney, pana cand cei de la Diseny au decis ca materialul nu se potrivea cu modelul lor PG-13, neindicat celor sub 13 ani, si au renuntat la film.
Acesta manevra la facut pe regizor sa caute alt studio, si uite asa proiectul a aterizat la Universal, cu un buget initial de 100 milioane dolari, pe care studioul il pune deocamdata la dispozitia regizorului si echipei de productie.


Scenariul initial scris de William Monahan, apoi rescris de Karl Gajdusek, se bazează pe o idee gandita chiar de regizorul Kosinski, dupa ce acesta a realizat cate posibilitati de ecranizare ofera povestea din romanul grafic gandit chiar de el , Oblivion.


Se zvonea inca de anul trecut ca regizorul Kosinski, in parteneriat cu cei de la Radical Pictures lucreaza inca din 2009 la acest proiect, si ca regizorul si-a petrecut ultimul an in dezvoltarea scenariului chiar in timp ce facea ultimele retusuri petru filmul Tron: Legacy.

Regizorul spera initial sa isi faca debutul regizoral cu povestea Oblivion inainte de debutul pe ecrane a filmului Tron Legacy, el avand ideea de a concepe povestea ca un film regizoral de prezentare science fiction, cu o distributie mica, doar ca ideile marete si peisajele extravagante din poveste nu au putut fi realizate cu un buget mediu.
Nereusind acest lucru, regizorul a vrut neaparat sa transforme povestea interesanta in ceva palpabil si comercial, dezvoltand ideea impreuna cu o echipa de profesionisti in domeniu, intr-un roman grafic.

Romanul grafic Oblivion este scris de creatorul Rex Mundi si Arvid Nelson, si a fost adaptat grafic dupa o idee originala provenita chiar de la regizorul Joseph Kosinski, povestea fiind ilustrata de Andree Wallin si un nou venit in bransa Tae Young Choi, actiunea fiind amplasata pe o Terra post-apocaliptica, unde civilizatia umana locuieste deasupra norilor, si unde asa zisi gunoierii ai civilizatiei colectaza ilegal artefacte antice de pe suprafata planetei, poluata si distrusa de un razboi cu o rasa extraterestra.
Cand un tanar condamnat (Tom Cuise) sa patruleze ramasitele civilizatiei, alaturi de partenerii sai roboti, gaseste o nava spatiala prabusita si o femeie frumoasa, povestea se complica si ai poarta pe cei doi spre o calatorie plina de romantism, aventura si pericole de neimaginat, doar ca sa afle ca tot ceea ce stiau despre Pamant nu este adevarat.

Romanul grafic Oblivion apare sub patronajul celore de la Radical Books, unde pe coperta romanului apare Joseph Kosinski ca si creator al aventurilor din poveste.

Trebuie sa recunoastem ca am fost destul de entuziastmati de acest proiect, inca de anul trecut cand zvonurile despre aceasta ecranizare au aparut online, si ca este un proiect pe care l-am urmarit de-a lungul timpului, alegand sa nu scriem nimic despre el doar din cauza neintelegerilor dintre cele doua studiuouri care au fost implicate in ecranizarea romanului grafic Oblivion.
Acum ca lucrurile s-au stabilizat, si Unversal este dispus sa investeasca destul de mult in realizarea lui, suntem convinsi ca odata cu aparitia in distributie a lui Tom Cruise, vor mai aparea si alte nume sonore in acest viitor film sci-fi, care promite mult.
Aparent, zvonurile spun ca filmarile si productia pentru Oblivion vor incepe in luna octombrie a acestui an.
Share this article :

3 comentarii:

sasha spunea...

Kosinski lucreaza la Oblivion inca din 2005, cred ca a fost primul lui proiect dezvoltat in timp ce lucra la reclame.

Silviu spunea...

@sasha
Nimeni nu neaga chestia asta :) cine stie de cand lucreaza la proiectul asta, te asigur ca nu a fost singur, asa un proiect (romanul grafic) necesita o echipa intreaga in spate, chiar daca regizorul a venit cu ideile sunt sigur ca nu s-a apucat el sa faca grafica necesara, iar chestiile astea cer timp!

Ariel spunea...

Indiferent a cui a fost ideea, important e sa iasa un film cu consistenta, poate o trilogie ca tot e la moda acum :)
Material pentru o franciza este, ramane de vazut!

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger