John Carter Of Mars Intitulat Acum John Carter Si Primul Poster Oficial!

Viitoarea aventura science-fiction-fantasy, filmul despre John Carter, personajul principal din seria cartilor scrise Edgar Rice Burroughs, are parte de primul poster oficial.
Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu numele proiectului sau cu seria de carti scrise de Edgar Rice Burroughs, avem o mica descriere a tot ceea ce s-a intamplat pana acum in jurul acestei indraznete ecranizari.
Filmul este bazat pe povestea lui John Carter, un personaj din povestea A Princess of Mars, din 1912 si publicat pentru prima data ca un roman in 1917.
John Carter este un veteran al razboiului civil care adoarme intr-o pestera dupa ce a fost urmarit de indienii Apache si se trezeste pe planeta Marte, numita Barsoom in roman, o planeta ce odinioara era asemanatoare cu Pamantul, dar a devenit mai putin ospitaliera.


Din cauza varstei sale avansate pe planeta oceanele s-au evaporat, iar atmosfera s-a subtiat, planeta ajungand sa fie un tinut desertic cu locuitori barbari si multe razboinice care lupta pentru supravietuire.
Locuitorii planetei distribuie resursele limitate de apa printr-un sistem mondial de canale, atmosfera martiana fiind intretinuta de o centrala electrica.
Eroul principal John Carter (Taylor Kitsch) salveaza un humanoid, pe printesa Dejah Thoris si se implica in lupta dintre martieni pentru a salva planeta de la distrugere.


Desi romanul cat si titlul celebrei aventuri este arhicunoscut peste ocean, s-ar putea ca la noi sa fie mai putin popular, in ciuda complexitatii sale si a detalilor cu care autorul descrie povestea lui Carter.
Incercari repetate de a ecraniza povestea s-au lovit de nenumarate probleme de-a lungul timpului, inca incepand din anul 1931, cand directorul companiei Looney Tunes, Bob Clampett impreuna cu autorul Edgar Rice Burroughs au incercat sa faca o adaptare pentru A Princess of Mars intr-un film de desene animate.


In timpul anilor 1950, Ray Harryhausen si-a exprimat interesul de a produce o adaptare a romanelor, dar deabea in 1980 producatorii Mario Kassar si Andrew G. Vajna au cumparat drepturile pentru Walt Disney Pictures, cu scopul de a crea un concurent viabil la productia Star Wars si Conan Barbarul.
Ted Elliott si Terry Rossio s-au angajat sa scrie scenariul, in timp ce John McTiernan trebuia sa regizeze si Tom Cruise sa fie in distributie.
Proiectul sa prabusit din cauza regizorului John McTiernan care a observat ca efectelele vizuale nu erau inca suficient de avansate pentru a recrea viziunea autorului.

Taylor Kitsch, Willem Dafoe si Lynn Collins
Incercarile de ecranizare si revitalizare a romanului au continuat, ajungand pana in August 2006 cand cei de la Paramount au pierdut drepturile asupra romanului, prefeand sa dea mai multa atentie filmului regizat de J.J. Abrams, Star Trek.

In ianuarie 2007, Disney a recastigat drepturile, care le achizitioneaza de data aceasta pentru Andrew Stanton si scriitorul Mark Andrews (Wall-E).
Andrew Stanton este la prima incercare de a face un film pentru marile ecrane dupa ce a lucrat la filme de animatie pentru Pixar.
Andrew Stanton
 Andrew Stanton a mentionat ca a fost efectiv imprumutat pentru Walt Disney Pictures, deoarece Pixar este un brand pentru toate varstele, in timp ce filmul John Carter este evaluat a fi PG-13.

Pana in 2008 au fost finalizate primele schite pentru primul proiect, care va fi parte a unei trilogii, primul film fiind bazat pe primul roman.
In aprilie 2009, castigatorul premiului Pulitzer autorul Michael Chabon a confirmat ca a fost angajat sa faca revizuirea scenariului.

Cu un budget initial de 120 millioane de dolari John Carter regizat de Andrew Stanton are in distributie numa ca Taylor Kitsch, James Purefoy, Mark Strong, Bryan Cranston, Lynn Collins, Samantha Morton, Thomas Hayden, si Willem Dafoe.
Filmarile au inceput la Shepperton Studios, Londra in Ianuarie 2010 si s-au incheiat in Utah in Iulie.
Ed Catmull a declarat ca Pixar nu va face efectele speciale pentru film si ca Disney face in prezent presiuni mari pentru a converti filmul la formatul 3D.
Castigator unui Oscar, Michael Giacchino a dezvaluit intr-un interviu ca el va compune coloana sonora pentru film.
Filmul a fost intitulat initial John Carter Of Mars, nume care face normal o referire la aventurile eroului nostru pe o alta planeta, dar Disney a revenit de curand asupra titlului si a taiat partea interesanta a titlului el fiind acum numit simplu : John Carter.
Iata si primul poster pentru John Carter, poster ce nu face nici o referire la lumea diversa de pe planeta extraterestra.
Click Pentru A Vedea Dimensiunea Originala
Noua productie sci-fi, John Carter va ajunge in cinematografe anul viitor pe data de 9 Martie.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger