Clip Nou The Girl With The Dragon Tattoo In Viziunea Lui David Fincher

Sony a lansat un nou trailer pentru adaptarea americana a regizorului David Fincher pentru primul roman din saga Millennium al lui Stieg Larsson, The Girl with the Dragon Tattoo.
Autorul Stieg Larsson, care a murit in 2004, a lasat mostenire trei romane nepublicate, cunoscute drept trilogia Millenium, ce au devenit o senzatie globala, facandu-l pe Larsson cel de-al doilea cel mai bun autor de best-seller, dupa The Kite Runner scrisa de Khaled Hosseini.
Volumele despre detectivistica jurnalistica in coruptia din lumea financiara au devenit un adevarat boom editorial in intreaga lume, iar in tarile nordice, nici o carte in afara de Biblie nu a mai inregistrat asemenea vanzari.
Barbati Care Urasc Femeile este una din cele mai de succes povesti literare ale deceniului, cu vanzari de peste 8 milioane de exemplare in intreaga lume, iar filmul, in versiunea sa suedezo-daneza din 2009, a avut cele mai mari incasari din istoria filmelor suedeze si cele mai mari incasari in Europa pentru anul 2009.


Nu o sa mai intram in mii de detalii despre faptul ca Hollywood-ul va reface acest film care a avut mare succes in Europa, nu vrem sa mai criticam si nici sa gasim motivele pentru care acest film este refacut de catre industria din America.
S-a discutat deja destul peste tot, iar daca pana acum nu am pomenit nimic despre aceasta refacere a fost doar din respect pentru filmele originale suedezo-daneze care de fapt ne-au placut mult.


In schimb o sa incercam sa gasim ceva mai bun in versiunea ce va aparea la sfarsitul anului si este regizata de nimeni altul decat David Fincher.
Filmul refacut o prezinta pe actrita Rooney Mara ca Lisbeth Salander si pe mai faimosul Daniel Craig ca si jurnalistul Mikael Blomkvist.
Noul trailer este de aproape patru minute si merge in profunzime cu explicarea complotului si introducerea caracterelor, de parca ca nu am sti deja despre ce este vorba.
Cu toate acestea, trailerul arata mai mult ca o prezentare generala a actiuni si ne intareste inca odata sentimentul, ca orice regizor ar face un film dupa cartea Barbati Care Urasc Femeile va avea un material bun de lucru.

Probabil multi dintre voi va intrebati oare ce ne-ar determina sa mergem sa vedem aceasta varianta, daca am citit deja cartile si am vazut filmele originale?
Singurul lucru care este intr-adevar interesant la aceasta versiune, este regizorul David Fincher.
Suntem mai mult decat intrigati sa vedem viziunea regizorului si probabil sa observam cum actrita Rooney Mara va reusi sa interpreteze acest caracter popular, dar continuam sa ne intrebam daca Fincher si scenaristul Steven Zaillian au gasit o modalitate de a face povestea mai convingatoare decat filmul original.
Si ca sa adanceasc si mai mult suspansul, regizorul Fincher a declarat de curand:
- Nu am citit cartea, dar adaptarea suedeza, nu parea a fi avut multe de spus.
A fost pur si simplu o poveste cu detectivi, cu unele cadre pline de culoare, dar lipsite de sens si lipsite de brutalitatea din carte.

Declaratia regizorului intriga, mai ales faptul ca nu a citit cartea inainte de a realiza filmul, si ca el poate face din acest film mult mai mult decat originalul, cu un complot mult mai apropiat de subiectul romanului lui Stieg Larsson.
Daca cineva a citit primele carti, isi va da seama ca noua versiune a lui David Fincher arata probabil mai bine decat originalul si este mai credinciosa carti.
Acesta versiune este venita din partea unui nou regizor, cu o noua viziune a povestii si probabil va aduce ceva nou pe masa, asa ca nu ne ramane decat sa revedem celebra poveste, intr-o versiune americanizata!


Cu patruzeci de ani in urma, Harriet Vanger a disparut de la o intrunire de familie pe insula stapanita si locuita de puternicul clan Vanger.
Cadavrul ei nu a fost gasit niciodata, totusi unchiul ei iubit este convins ca a fost o crima si ucigasul este un membru al propriei lui familii strans unita si totusi disfunctionala.
Il angajeaza pe jurnalistul financiar cazut in dizgratie Mikael Blomkvist (Daniel Craig) si pe tatuata si turmentata dar ingenoasa hackerita Lisbeth Salander (Rooney Mara) pentru a investiga.
Cand perechea face legatura dintre disparitia lui Harriet cu un numar de crime grotesti de acum patruzeci de ani, cei doi incep sa dezvaluie o poveste de familie intunecata si repugnanta.
Dar Vanger este un clan secretos, iar Blomkvist si Salander sunt pe punctul de a afla cat de departe sunt in stare sa mearga pentru a se proteja pe ei insisi.

In film mai joaca, de asemenea, Stellan Skarsgård, Robin Wright, Christopher Plummer, si Joely Richardson.
Filmul The Girl with the Dragon Tattoo, versiunea americana va ajunge in cinematografe incepand cu data de 21 Decembrie.

Share this article :

1 comentarii:

Adina spunea...

Of, arata mult mai fidela varianta lui Fincher, dar si parca mai comerciala si mai dura!
Totusi parca mi-a pacut mai mult Noomi Rapace decat tipa asta!
Oricum interesant de vazut inca o varianta :)

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger