Dante Harper Va Adapta Fundatia Lui Isaac Asimov Pentru Roland Emmerich

Proiectul ce dateaza din 2009, adaptarea Seriei Fundatia de Isaac Asimov, ce urmeaza a fi regizata de Rolan Emmerich aduce in echipa un scenarist nou.
Cu aproximativ doi ani in urma, scenaristul filmului Saving Private Ryan Robert Rodat a fost angajat pentru a scrie o adaptare a clasicei povesti SF scrisa de Isaac Asimov, trilogia Fundatia pentru regizorul Roland Emmerich.

 Acum, se pare ca un alt scriitor va prelua indatoririle pentru crearea unui scenariu de film.
Dante Harper, scenaristul care a dezvoltat Black Hole pentru David Fincher, care l-a determinat sa rescrie Hansel & Gretel: Witch Hunters, cel care a scris filmul biografic Timothy McVeigh numit Dreamland si a scris adaptarea All You Need Is Kill pentru regizorul Doug Liman, va lucra de acum incolo la ambitiosul proiect Fundatia.
Nu este inca clar stadiul in care se afla proiectul, sau daca acesta va primi macar unda verde anul acesta, deoarece este in dezvoltare inca din anul 2009.

Pentru cei care nu stiu, romanul Fundatia este primul din trilogia cu acelasi nume, trilogie ce avea sa devina ulterior Seria Fundatia.
Initial, Asimov a publicat in revista Astounding Science Fiction din SUA o serie de povestiri stiintifico-fantastice intre mai 1942 si ianuarie 1950.
Patru dintre acestea, plus o sectiune introductiva scrisa in 1949 au devenit cele 5 capitole ale Fundatiei, fiind o saga epica ce se intinde pe o perioada de sute de ani, si unde umanitatea se gaseste raspandita pe intreg teritoriul galaxiei care detine aproximativ un cvadrilion de oameni aflati sub conducerea apasatoare a unui Imperiului Galactic.
Fundatia spune povestea matematicianului pe nume Hari Seldon si a unui grup de oameni de stiinta numiti Psychohistorians, care creaza niste Fundatii pentru a pastra cunostintele umanitati atunci cand psihoistoria, o ramura ce poate prezice viitorul numai la scara larga, prevede caderea Imperiului Galactic urmata de o era intunecata ce va dura treizeci de mii de ani inainte ca un al doilea Imperiu Galactic sa se poata forma.
Complexitatea cartilor scrise de Asimov sporeste gradul de dificultate cu care ele pot fi adaptate pentru marele ecran, dar pentru asemenea povesti, Hollywood-ul intotdeuna gaseste o solutie, mai ales ca exista si posibilitati de o trilogie.
Regizorul Emmerich are o experienta vasta si o afinitate speciala pentru filmele realizate la scara larga si mai ales filmele sci-fi, asa ca s-ar putea sa vedem ceva cu adevarat demn.
Desi Emmerich a declarat la inceputul acestui an ca studioul este de acord cu directia in care merge scenariul scris, ne intrebam de ce atunci a fost angajat Dante Harper tocmai acum.
Ceea ce stim este ca Fundatia nu va fi urmatorul film al regizorului Emmerich.
Asta va fi un alt film science-fiction numit Singularity, despre care va spuneam aici.
Decizia de se incepe pre-productia anul viitor pentru aceasta adaptarese se va face strict pe baza calitatilor scenariului pe care Harper il pregateste deja.
E greu de spus daca Harper este persoana potrivita, dar suntem incantati ca proiectul Fundatia este inca in curs de dezvoltare.
Share this article :

1 comentarii:

japri19 spunea...

Great post and very useful information.
muebles de cocina

Trimiteți un comentariu

 
Prieteni Nostri : Craiova Center - Radio KPTV Online
Copyright © 2012. Totul Despre Filme Noi - Clona - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website and Totul Despre Filme Noi
Powered by Blogger